Salata s kruškama, šparogama i sirom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kruška
  • 250 g šparoga
  • miješana lisnata salata (zelena, rikula, matovilac, listovi cikle i rotkvice..
  • maslinovo ulje
  • 150 g gorgonzole
  • sol i papar

Priprema

1. korak
Krušku operite, prepolovite je i izdubite joj unutrašnjost s košticama. Nemojte je guliti. Narežite krušku na uzdužne kriške, ni predebelo ni pretanko. Zagrijte grill tavu pa ispecite narezanu krušku s obje strane dok se lijepo ne zapeče. Šparoge (uzgojene) narežite pa ih također ispecite na grill tavi s obje strane.

2. korak
Lisnatu salatu operite i ocijedite pa je začinite solju, octom i maslinovim uljem. Lagano promiješajte rukama i stavite je u veću zdjelu ili na pladanj. Na salatu poslažite pečenu krušku i šparoge, a zatim dodajte natrganu gorgonzolu. Malo popaprite.

Savjet: umjesto gorgonzole možete na tanje listiće narezati grana padano sir, a umjesto šparoga ispecite na tanko narezanu tikvicu.

Izdvajamo