Salata s kus kusom i toplom janjetinom

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 130 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg janjetine
  • 1 jušna žlica sitno sjeckanog ružmarina
  • malo ribane korice limuna
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • 150 g feta sira
  • 4 jušne žlice crnih maslina
  • 3 pečene paprike, narezane na kockice
  • 4 mlada luka, narezana tanje
  • 200 g cherry rajčica, narezanih na četvrtine
  • 3 jušne žlice maslinova ulja
  • sok i fino ribana korica jednog nešpricanog limuna
  • 75 g rikule
  • nekoliko listova bosiljka, grubo natrganih na komadiće
  • nekoliko listova mente, natrganih na komadiće
  • 1 šalicu od 2 dcl kus kusa

Priprema

1. korak
Za janjetinu pomiješajte ružmarin, sol i maslinovo ulje te pomiješane sastojke dobro utrljajte u meso. Pecite je na 170 stupnjeva sat vremena, ovisno o tome kako želite da je meso iznutra pečeno.

2. korak
Za salatu pripremite kus kus prema uputama proizvođača. Pomiješajte ostatak sastojaka, posolite i popaprite te na kraju umiješajte kus kus. Kad je janjetina gotova, izvadite je iz pleha za pečenje, pokrijte folijom i ostavite da odstoji desetak minuta.
zatim ju narežite na šnite i poslužite preko salate.

Izdvajamo