IZRAELSKA KUHINJA

ŠALŠA I JAJA U JEDNOM: Radimo šakšuku za doručak!

 Željko Grgić / Hanza Media
Recept chefa Ranija Hadida!

Trebat će vam:

150 g sitno sjeckanog luka
150 g crvene paprike narezane na kockice
300 g rajčice narezane na kockice
6 jaja
2 žlice paste od rajčice
50 g češnjaka
10 g feferona
svježi peršin
sol, papar, kumin, čili, maslinovo ulje

Zagreb, 170517.
Hotel Dubrovnik.
Povodom tjedna izraelske kuhinje chef rani Hadid je kroz cetiri jela prezentirao izraelsku kuhinju.
Na fotografiji: tradicionalno izraelsko jelo saksuka.
foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / Hanza Media

Priprema:

Na maslinovom ulju pirjati luk dok ne omekša. Dodati češnjak, narezanu papriku i feferon i pržiti nekoliko minuta. Kada paprika omekša, dodati rajčicu, pastu od rajčice i malo vode. Začiniti solju, paprom, kuminom, čilijem i korijanderom. Dodati narezani peršin. Kuhačom napraviti udubljenja u umaku i razbiti jedno po jedno jaje. Pokriti tavu i peći nekoliko minuta dok jaja ne budu pečena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 11:13