RECEPTI DOBRE HRANE

SEDAM RAZLOGA ZAŠTO BISTE TREBALI DATI ŠANSU BATATU: Provjereno dobri recepti!

Roasted sweet potato with red onion and rosemary. Black dish, overhead view, over dark slate.
Getty Images/iStockphoto

O batatu se još uvijek malo zna i još ga se uvijek popularno naziva slatkim krumpirom, iako on spada u porodicu slaka i s krumpirom nema nikakvih sličnosti.

Bilo kako bilo, kako god ga vi zvali, batat je iznimno zdrav, ali i ukusan. A s ovim receptima ćete izvući najbolje iz njega!

Salata s listovima batata

Na batatu je jestivo sve osim korijena. I lišće koje se jede sirovo u raznim salatama, i kuhano kao prilog poput blitve ili špinata, od kojih je također mnogo zdravije.

Berislava Picek / Hanza Media
 

Popečci od batata s gorgonzolom

Najmekši doručak koji možete zamisliti!

 

Raznobojni čips od batata

Tko ne voli čips? A još kad je u bojama...

Zagreb, 280915.
U restoranu Bon Apetii pripremili su jela od vise vrsta batata.
Od salate, grilanih batata, njoka od batata, juhe od batata i grickalica od svih vrsta batata.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Složenac od batata s mozzarellom i pestom od listova batata

Vegetarijanski obrok za cijelu obitelj!

Berislava Picek / Hanza Media
 

Juha od ljubičastog batata

Klinci će ju obožavati!

Berislava Picek / Hanza Media
 

Teleći kotleti s ljubičastim njokima

Za sve mesoljupce!

Berislava Picek / Hanza Media
 

Kremšnite od narančastog i ljubičastog batata

Kremasto, kremasto, kremasto...

Berislava Picek / Hanza Media
 

Izdvajamo

Iz drugih medija