KUHINJA NA OTVORENOM

SEDAM RECEPATA: Pripremili smo drugačije salate koje su gotove za manje od pola sata!

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH

Odlučili smo da je dosta klasičnih recepata. Pripremili smo drukčije salate gotove za manje od pola sata, isprobajte ih!

Salata s pečenim tikvicama i chilli papričicom

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Tikvice dobro operite i nemojte guliti, narežite ih na tanke ploške. Stavite ih na papir za pečenje, začinite i pokapajte maslinovim uljem. Zapecite na kojih 15 minuta na 180 stupnjeva. Pomiješajte malo hrena, limunovog soka i maslinovog ulja pa prelijte po još vrućim tikvicama i dodajte komadiće chilli papričice.

Salata od mladog pečenog krumpira s creme fraicheom, lavandom i mentom

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Mladi krumpir dobro operite i nemojte guliti. Stavite ga u pleh i pecite u pećnici otprilike pola sata (prethodno krumpir možete skuhati 10 minuta da budete sigurni kako će biti mekan). Posolite i namastite maslacem. Tako tople krumpire nadjenite creme fraicheom, metom i lavandom.

Mlada pečena cikla s feta sirom i komoračem

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Ciklu dobro operite, očistite pa kuhajte kojih 10 minuta, zatim ju zapecite u aluminijskoj foliji dobro zatvorenu 15-20 minuta na 180 stupnjeva. Kad je omekšala pustite ju da se malo ohladi, pa velikodušno prelijte maslinovim uljem i acetom balsamicom. Natrgajte svježeg korijandera i feta sira pa sve pomiješajte.

Mladi radič s pečenom mrkvom u medu i gorgonzolom

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Mladu mrkvu narežite na kolutiće, stavite u aluminijsku foliju, dodajte malo meda (3 jušne žlice ili ovisno koliko slatko želite), malo maslaca, soli i papra, dobro zatvorite i pecite 20 minuta na 180 °C. Kad se malo ohladila pomiješajte je s malo zelenog radiča i gorgonzole. Začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom, a možete dodati i sezam.

Salata s pečenom paprikom, marelicama i grčim jogurtom

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Pečeno meso od nedjeljnog ručka pomiješajte s domaćom rikulom, grčkim jogurtom, pečenom paprikom i marelicama. Za hrskavo iznenađenje ubacite malo tostiranih badema ii listiće parmezana. Začinite s dosta papra, kupne soli, acetom i bučinim uljem.

Salata s pečenim breskvama, pršutom i mozzerellom

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Breskve zapecite tek toliko da omekšaju u aluminisjkoj foliji s malo zvjezdastog anisa i meda na kojih 10 minuta na 190°C (ovisno o jačini pećnice i dok breskve ne omekšaju). Pustite ih da se malo ohlade, a zatim kombinirajte s pršutom i mozzarellom. Začinite šarenim paprom i majčinom dušicom, a sve prelijte jačim maslinovim uljem.

Šarena salata s rajčicama, lukom i ribizlima

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Ovo je najjednostavnija salata koju možete zamisliti. Uzmite domaće rajčice, ljubičasti luk, žute i crvene cherry rajčice i dodajte ribize. Sve začinite narančinim i limunovim sokom te maslinovim uljem i acetom.

Izdvajamo

Iz drugih medija