Sendvič sa slanutkom

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 4

Sastojci

  • KRUH OD KESTENA
  • 15 dag glatkog brašna
  • 10 dag kesten pirea
  • ½ žlice maslinovog ulja
  • 2 dag kvasca
  • 1 dl mlijeka
  • sol i papar
  • NAMAZ OD SLANUTKA
  • 15 dag slanutka
  • 5 dag luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 listića bosiljka
  • 1 žlica sezama
  • DODACI
  • 1 žlica otkoštenih maslina
  • 2 žlice kuhanog pira u zrnu

Priprema

1. korak

Stavite kvasac da se digne u mlakom mlijeku. Dodajte brašno, kesten pire, ulje, sol i papar pa zamijesite mekanije tijesto za kruh. Ostavimo da se diže 10 minuta.

2. korak

Tijesto premijesite, oblikujte male kruščiće pa pustite da se malo dignu. Zarežite ih odozgo, pustite da se još malo dižu pa ih 15 minuta pecite u pećnici na 155 stupnjeva Celzija.

3. korak

U tavici na malo maslinovog ulja prodinstajte sezam, nasjeckani luk i češnjak pa dodajte kuhani slanutak i dinstajte još 20 minuta uz miješanje i podlijevanje.

4. korak

Začinite solju, paprom i nasjeckanim bosiljkom pa sameljite u multipraktiku.

5. korak

Kruh vodoravno zarežite, namažite namazom od slanutka, pospite kuhanim pirom i žlicom sitno nasjeckanih otkoštenih maslina.

6. korak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:50