Picek stjeran u kut!

Sendviči od piletine i mladog špinata

Mladi špinat jedite svjež i sirov, u ovom ukusnom sendviču!

Trebat će vam:

400 g pilećeg filea
2 žlice soja umaka
1 žlica meda
1 žličica dimljene mljevene paprike
250 g listića mladog špinata
200 g tanko narezanog sira
2 baguette kruha
2 žlice maslinova ulja

 

Priprema:

Pomiješajte soja umak, med, mljevenu papriku. Pileći file prerežite uzdužno (da dobijete tanje komade), a potom izrežite manje komadiće. Meso namažite marinadom i ostavite u hladnjaku pola sata. U međuvremenu očistite i operite špinat pa ga ostavite da se cijedi. Na grill tavici na malo ulja prepržite piletinu i ostavite je sa strane. Svaku krišku kruha malo prepržite na tavici (ili u tosteru) pa je namažite s malo maslinova ulja, potom na krišku kruha stavite piletinu, sir i listiće špinata. Ako želite iznenaditi društvo, sendviče omotajte papirom za pečenje koji možete učvrstiti špagom.

Isprobajte i burgere s kozicama i umakom od senfa te sendviče od kobasica s namazom od pečenih paprika!

Izdvajamo

Iz drugih medija