Sendvičima oko svijeta!

SENDVIČI SU ZAKON: Putovanje svijetom kroz popularne sendviče!

Catfish po' boy on crusty loaf
Getty Images/iStockphoto

Bez obzira na to u kojem dijelu svijeta se nalazimo, činjenica je da su sendviči zakon! Donosimo vam recepte koji su odlični za pripremiti ih kod kuće, od ostataka. Količinu sastojaka prilagodite broju sendviča koje želite napraviti, i naravno, javite nam dojmove!

Sendvič s dimljenom govedinom

dimljena govedina
Dijon senf
luk
raženi kruh

 

Delicious pastrami sandwich with french fries ready to eat.
 

Kriške raženog kruha premažite senfom, dodajte luk izrezan na kolutove i završite s dimljenom govedinom. Preklopite drugom kriškom raženog kruha koju ste također namazali senfom.

Sendvič s grilanim sirom

bijeli kruh
maslac
Cheddar sir

 

 

Kriške bijelog kruha premažite maslacem, napunite sirom i preklopite. Na grill tavi na srednjoj temperaturi grillajte sendvič dok ne postane blago taman s obje strane i sir ne počne curiti.

Doner kebab

lepinja
zelena salata
rajčica
umak od jogurta i metvice ili ljuti umak
janjetina

 

gyro with tzatziki sauce
 

Lepinju lagano prepržite na grill tavi. Ostatke pečene janjetine stavite u lepinju, dodajte zelenu salatu izrezanu na trakice, rajčicu izrezanu na ploškice i umak od jogurta i metvice ili čili umak.

Steak sendvič

bijeli kruh
odrezak
miješane gljive
Cheddar sir
luk

 

 

Odrezak ispecite na vrućoj tavi po vašoj želji. Izrežite ga na trakice. Miješane gljive prepecite na tavi na malo maslaca s peršinom i češnjakom. Na kriške bijelog kruha stavite odrezak, zatim Cheddar sir i luk izrezan na trakice.

Banh Mi sendvič

pohani som
baguette
kiseli krastavci
korijander
čili umak

 

Catfish po' boy on crusty loaf
Getty Images/iStockphoto
 

Filete soma ispohajte na tradicionalan način, s mrvicama, brašnom i jajima. Baguette namažite čili umakom, dodajte kisele krastavce, svježe sjeckani korijander i izrezane filete pohanog soma.

Croque Monsieur sendvič

maslac
sol i papar
muškatni oraščić
mlijeko
brašno
Gruyere sir
parmezan
bijeli kruh
Dijon senf
kuhana šunka

 

 

Maslac rastopite i dodajte mi sol, papar, prstohvat muškatnog oraščića, mlijeko i brašno. Napravite nešto kao bešamel. Umiješajte ribani parmezan. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Kruh tostirajte s obje strane. Na jednu krišku stavite umak, zatim Gruyere, šnitu kuhane šunke, ponovno sir, a na kraju drugu krišku kruha. Sendviče stavite u vatrostalnu posudu, zalijte s ostatkom umaka i pecite oko 5 minuta na 250 stupnjeva.

Sloppy Joe sendvič
 

mljeveno meso
luk
kečap
smeđi šećer
Worcestershire umak
češnjak
sol i papar
peciva za hamburgere

 

Sloppy joe burgers with pretzel buns
Getty Images/iStockphoto
 

Mljeveno meso izdinstajte zajedno s isjeckanim lukom i češnjakom. Dodajte smeđi šećer, kečap, sol, papar i Worcestershire umak. Smjesa treba biti gusta, a ne vodenasta, na to pripazite. Peciva za hamburgere lagano tostirajte i napunite ih nadjevom od mljevenog mesa.

Klasični club sendvič

bijeli kruh
majoneza
zelena salata
rajčica
pržena slanina
puretina
kiseli krastavc

 

Getty Images/iStockphoto
 

Na krišku bijelog kruha namažite majonezu, stavite zelenu salatu, rajčicu, prženu slaninu, ostatke pečene puretine i kisele krastavce izrezane na ploškice. Preklopite drugom šnitom kruha. Napravite dva kata minimalno slijedeći isti postupak. Sendvič izrežite na dva ili četiri trokuta i poslužite s čačkalicama.

Izdvajamo

Iz drugih medija