SKUHALI I POJELI U TRENU

ŠEST PROVJERENO DOBRIH RECEPATA: Zdravi i drugačiji prilozi za klince koje ćete im i vi "krasti" za svoj ručak na poslu!

    AUTOR:
    • Nastasja Chiara Petrić

  • OBJAVLJENO:
  • 09.09.2018. u 10:23

Berislava Picek

 

Pri odabiru rujanske teme za kolumnu zamolila sam svoje vjerne čitatelje na blogu da mi sugeriraju oko čega im ponekad nedostaje inspiracije i za što im mogu pomoći pokojim savjetom. Uvjerljivo se istakla tema “prilozi” glavnim jelima, što sam objeručke prihvatila kao izazov i kroz šest jednostavnih recepata pokušala barem malo olakšati pripremu skorog obroka za vaše malene i cijelu obitelj. Teško mi je bilo stati na samo nekoliko recepata jer sam, pripremajući se za snimanje, uvidjela da me preplavljuje bezbroj ideja. No, na kraju sam se odlučila za njih šest, po dva iz svake odabrane kategorije: krumpir, žitarice i salate.

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Prvenstveno sam nastojala olakšati muku oko bazičnih priloga s malim preokretom koji će obogatiti vaš stol i iznenaditi male ukućane. Pa tako u običnu krumpir salatu dodajte pesto i učinite je potpuno novom, salatu od korjenastog ili nekog duguljastog povrća možete narezati na spiralizatoru i obogatiti je tostiranim sjemenkama, a s palentom kuhajte brokulu ili batat. Uživajte u kuhanju i svakako iskušajte ove recepte koje sam pripremila na vaš zahtjev te pokušajte na temelju njih stvoriti i neka svoja maštovita jela kojima ćete upotpuniti servirano meso ili ribu.

Spiralizirana salata sa sjemenkama i Salata od cikle i mahuna

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Palenta s brokulom i Rizi-bizi s pečenim paprikama

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Krumpir salata s pestom od špinata

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Drugačiji pečeni krumpir

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Izdvajamo

Iz drugih medija