Sipice s korijandrom, limetom i mentom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 200 g svježih sipica
  • 2 limete
  • stručak svježeg korijandra
  • stručak svježe mente
  • malo sezamova ulja
  • malo maslinova ulja
  • par režnjeva češnjaka
  • pola glavice crvenog luka ili stručak mladog luka
  • sol ili soja sos
  • pimet ili papar

Priprema

1. korak

Sipice očistite i pazite da slučajno ne bacite krakove. Na tavici rastopite malo maslaca, ubacite nasjeckani češnjak i luk i pirjajte ih dok se ne zastakle.

2. korak

Prelijte sezamovim uljem i nasjeckanim začinima; mentom i korijandrom. Nemojte ubaciti svu količinu začina. Ostavite malo za kraj pirjanja. Tek na tu posteljicu od svega i svačega bacite sipice i krakove.

3. korak

Par minuta sve zajedno pirjajte, prelijte limetinim sokom i maslinovim uljem.

Sipice moraju postati intenzivno bijelo-ružičaste i napuhnute da biste ih skinuli s vatre. Kad se to dogodi – skinite ih, posipajte ostatkom začina, poškropite soja sosom ili kombinacijom mljevenog pimenta/papra i soli i maslinovim ili sezamovim uljem. Servirajte tople i mirisne uz čašu dobro ohlađenog bijelog vina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2024 21:30