Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 200 g svježih sipica
- 2 limete
- stručak svježeg korijandra
- stručak svježe mente
- malo sezamova ulja
- malo maslinova ulja
- par režnjeva češnjaka
- pola glavice crvenog luka ili stručak mladog luka
- sol ili soja sos
- pimet ili papar
Priprema
1. korak
Sipice očistite i pazite da slučajno ne bacite krakove. Na tavici rastopite malo maslaca, ubacite nasjeckani češnjak i luk i pirjajte ih dok se ne zastakle.
2. korak
Prelijte sezamovim uljem i nasjeckanim začinima; mentom i korijandrom. Nemojte ubaciti svu količinu začina. Ostavite malo za kraj pirjanja. Tek na tu posteljicu od svega i svačega bacite sipice i krakove.
3. korak
Par minuta sve zajedno pirjajte, prelijte limetinim sokom i maslinovim uljem.
Sipice moraju postati intenzivno bijelo-ružičaste i napuhnute da biste ih skinuli s vatre. Kad se to dogodi – skinite ih, posipajte ostatkom začina, poškropite soja sosom ili kombinacijom mljevenog pimenta/papra i soli i maslinovim ili sezamovim uljem. Servirajte tople i mirisne uz čašu dobro ohlađenog bijelog vina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....