TKO NE VOLI LIKU?

SJEĆATE SE LIČKOG HAMBURGERA? E pa zaboravite ga, novi i bolji zauzima njegovo mjesto!

Lički hamburger
 Tomislav Krišto / Hanza Media
Novi i bolji! Ovaj put je on pripremljen od ličke buše s ličkom pancetom u domaćem pecivu i s domaćim umakom na bazi ličke base. E to je pravi lički hamburger!

Trebat će vam:

Za burgere:

mljeveno meso ličke buše (plećka i vrat + 5% loja)

Za pancetu:

velebitska panceta

Za umak:

lička basa
kečap
majoneza
senf
limunov sok
sol i papar

Za peciva:

1 kg brašna
2 jaja
300 ml mlake vode
kockica kvasca
1 dcl ulja
sol

Plitvicka jezera, 240317.
Licka kuca.
Priprema hrane od janjetine i predstavljanje Lika Quality projekta.
Na fotografiji: licki hamburger.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media
Lički hamburger

Priprema:

Formirati burgere od pripremljenog samljevenog mesa, te peći na zagrijanom grillu sa svake strane oko 3 minute (medium plus) – paziti da se ne prepeče. Kada se burger okrene posoliti i popapriti. Pancetu izrezati na tanko, peći na tavici bez dodatka masnoće dok ne postane hrskava i staviti na papir da upije višak masnoće. U jednakim omjerima umješati kečap, ličku basu i majonezu, te dodati malo senfa, po želji dodati limunovog soka i začiniti sa soli i paprom. Zamiješati tvrđe tijesto kao za kruh, formirati kuglu, ostaviti da se diže 1 sat odnosno dok se ne udvostruči. Formirati peciva težine 120 g, formirana peciva lagano pritisnuti dlanom, staviti na lim za pečenje i pokriti folijom. Ostaviti da odmori dodatno 60 minuta. Maknuti foliju, premazati svako pecivo razmućenim žumanjkom s vodom. Staviti peći na 170 stupnjeva dvadesetak minuta. Složite burger!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 00:39