PROVJERENO

ŠKOLA DOBROG KUHANJA: Nekoliko uputa kako napraviti provjereno dobro pizza tijesto kod kuće!

Zagreb, 260118. Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Provjereno dobar!

1-1,5 l vode
1,6 kg glatkog brašna
1 g kvasca (dehidriranog)
40-50 g soli
2-3 žlice maslinovog ulja

 

Zagreb, 260118. Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Zagreb, 260118. Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Zagreb, 260118. Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Zagreb, 260118. Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Zagreb, 260118. Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Zagreb, 260118. Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Zagreb, 260118. Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

U brašno stavite kvasac i promiješajte. Naizmjenično dodajte brašno i vodu te miješajte rukama. Kad se tijesto formira u malu ''grudicu'', tek tada dodajte sol i mijesite dok se ne upije. Zatim dodajte ulje te mijesite dok se svi sastojci ne sljube. Tijesto stavite u posudu, prekrijte krpom i pustite da odstoji sat vremena. Zatim tijesto podijelite u bule (veličina bule ovisi o veličini pizze koju želite napraviti, naše su težile između 300 i 400 grama) te ih stavite u plastičnu posudu i ostavite dva sata u prostoriji gdje je minimalno 18 stupnjeva dva sata, nakon toga u hladnjak do sutrašnjeg dana kada je spremno za korištenje.

Zagreb, 260118. Pizze iz kucne radinosti.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

*Tijesto možete valjati valjkom ili rukama. Ako ga valjate valjkom, valjak od sredine vucite prema krajevima tijesta kako biste dobili pravilan oblik pizze. Ako koristite ruke, vršcima prstiju tijesto gurajte prema krajevima kako biste dobili rub širok otprilike 2 cm, dok istovremeno tijesto okrećete na radnoj površini. Promjer pizze neka bude između 30 i 40 cm.

Izdvajamo

Iz drugih medija