SLASTICE

SLATKA PRIČA: Carica torta

 Željko Grgić / HANZA MEDIA
Obiteljska slastičarnica u kojoj se kolači peku od jutra do mraka!

4 kore:

260 g bjelanjaka
100 g šećera
100 g prženih mljevenih lješnjaka
150 g brašna

Čokoladna krema:

5 žumanjaka
5 žlica šećera
150 g čokolade
50 g maslaca
300 g slatkog vrhnja

Zagreb, 290318.
Marticeva 6.
 Slasticarna Slatka prica.
Foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / HANZA MEDIA

Skuhati žumanjke sa šećerom na pari i pred kraj dodati čokoladu. Hladno izmiksati s maslacem i dodati izlupani šlag.

Krokant (za 1 tortu):

120 g šećera otopiti i umiješati 120 g grubo nasjeckanih lješnjaka. Prebaciti na silikon i hladno samljeti.

Filati: - kora - čokoladna krema - šlag s krokantom - kora - čokoladna krema - šlag s krokantom - kora - čokoladna krema - šlag s krokantom lješnjacima - kora - čokoladna krema. Na kraju cijelu tortu posipati mljevenim lješnjacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:35