DOBRA IDEJA

SLATKI I POZNATI OKUSI IZ BAKINE KUHINJE: Napravite medenu pitu koja se jednostavno topi u ustima!

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 15.01.2020. u 08:28

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA

 

Za tijesto:

180 g šećera
3 žlice mlijeka
2 žlice meda
50 g maslaca
1 jaje
1 žličica sode bikarbone
500 g glatkog brašna

Za kremu:

500 ml mlijeka
5 žlica oštrog brašna
150 g šećera
150 g hladnog maslaca
 

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

U posudi pomiješajte šećer i mlijeko. Zagrijte sastojke na laganoj vatri uz neprestano miješanje. U smjesu dodajte med i maslac. Pustiti da se maslac otopi. Budite na oprezu da smjesa ne zakuha. Posudu maknite s vatre, pustite da se malo ohladi te dodajte jaje i sodu bikarbonu uz neprestano miješanje. Smjesu iz posude izlijte u već pripremljenu posudu s brašnom. Od sastojaka umijesite tijesto, i dok je još mlako oblikujte u kugle. Broj kugli ovisi o tome koliko kora želite ispeći. Pri oblikovanju se poslužite postojećim kalupima ili jednostavno razvucite u pravokutni oblik. Smjesa je dovoljna za četiri kore. Svaku pecite na 175°C osam do deset minuta. Dok se kore hlade, napravite kremu. U lonac stavite mlijeko, brašno i šećer, dobro izmiješajte pjenjačom i stavite na vatru. Kuhajte dok ne dobijete gustu kremu. Neprestanim miješanjem izbjeći ćete stvaranje grudica. Skuhanu kremu stavite hladiti, no prije prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori kožica. U hladno dodajte omekšali maslac i sve dobro sjedinite električnom miješalicom. Pri završavanju kolača ravnomjerno rasporedite kremu po svim korama. Desert nije poželjno odmah poslužiti, potreban je barem jedan dan da kore omekšaju zahvaljujući kremi. Ukrasite medenjacima.

Izdvajamo

Iz drugih medija