NEŠTO SLATKO

NAPRAVITE NAJBOLJI CHEESECAKE S MALINAMA: Nešto slatko, nešto kremasto, nešto ukusno? Ovo je provjereno dobar recept za vas!

Jeste li znali da je malina biljka iz porodice ruža, a potječe iz jugoistočne Europe. Izravno raste uz živice i rubove puteva te šumaraka, a danas, ove koje možemo nabaviti u plastičnoj ambalaži, uzgajaju se u vrtovima, odnosno nasadima.

200 g digestive keksa
100 g maslaca
300 g krem sira
100 g šećera u prahu
naribana korica jednog neprskanog limuna
paket instant želatine
250 ml slatkog vrhnja
paket malina
100 g smeđeg šećera

Sameljite kekse. Otopite maslac pa ga pomiješajte s keksima. Dobivenom smjesom obližite dno okruglog kalupa. Nemojte ga stavljati u hladnjak, jer će postati pretvrdi. Mikserom izradite krem sir sa šećerom i dodajte limunove korice. U drugoj posudi istucite čvrsti šlag. U krem sir mikserom umiješajte instant želatinu. Pjenjačom umiješajte šlag i dobivenu smjesu stavite na podlogu od keksa. Sve stavite u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. U posudu stavite maline i šećer. Kuhajte na laganoj vatri dok se sok ne reducira, odnosno dok masa ne postane gusta poput pekmeza. Pustite da se ohladi. Kolač poslužite preliven kremom od malina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:33