ISPROBANI RECEPTI

SLOW FOOD, ALI DOSLOVNO: Fettuccine s puževima i divljim šparogama

    AUTOR:
    • Luka Benčić

  • OBJAVLJENO:
  • 15.05.2019. u 16:18

Matulji, 270419.
Helicikultura, obiteljski obrt koji se bavi uzgojem, otkupom i preradom puzeva.
Na fotografiji: Fettuccine sa puzevima i divljim sparogama.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanešić / HANZA MEDIA

Sezona puževa: vinogradarski ili šumski, uzgojeni ili divlji, upravo se bude iz sna. Naučite kako ih očistiti, pripremiti i skuhati na najbolji način

2 mlada luka
30 divljih šparoga
24 kuhana očišćena puža

Začinski maslac:

maslac, kosani peršin
protisnuti češnjak
muškatni oraščić
maslinovo ulje
sol, papar
320 g fettuccina parmezan

Matulji, 270419.
Helicikultura, obiteljski obrt koji se bavi uzgojem, otkupom i preradom puzeva.
Na fotografiji: Fettuccine sa puzevima i divljim sparogama.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanešić / HANZA MEDIA
 

Izraditi vilicom maslac sobne temperature sa začinima. Narezati mladi luk na kolutiće, a šparoge očistiti i izrezati mekani dio na prutiće duljine oko 2 cm te ih kratko u tavi popržiti na maslinovom ulju. Skuhati fettuccine u dobro posoljenoj vreloj vodi, da budu al dente. U tavu dodati kuhane puževe, grumen začinskog maslaca i malo vode od kuhanja tjestenine te propirjati 5 minuta. Začiniti solju i paprom, pa fettuccine umiješati u pripremljeni umak. Poslužiti toplo s ribanim parmezanom.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija