ISPROBANI RECEPTI

SLOW FOOD, ALI DOSLOVNO: Gratinirani puževi s peštom

    AUTOR:
    • Luka Benčić

  • OBJAVLJENO:
  • 15.05.2019. u 16:30

Matulji, 270419.
Helicikultura, obiteljski obrt koji se bavi uzgojem, otkupom i preradom puzeva.
Na fotografiji: puzevi s pestom.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanešić / HANZA MEDIA

Sezona puževa: vinogradarski ili šumski, uzgojeni ili divlji, upravo se bude iz sna. Naučite kako ih očistiti, pripremiti i skuhati na najbolji način

100 g istarske pancete
100 g maslaca
3 režnja češnjaka
svježi peršin
24 kuhana očišćena puža
bijelo suho vino
krušne mrvice
parmezan
papar

Matulji, 270419.
Helicikultura, obiteljski obrt koji se bavi uzgojem, otkupom i preradom puzeva.
Na fotografiji: puzevi s pestom.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanešić / HANZA MEDIA
 

Pancetu, češnjak i peršin iskosati u glatku smjesu (pešt) i potom dodati omekšali maslac. Kuhano meso puževa posložiti u namjenske zdjelice ili vatrostalnu posudu, na svakog staviti žličicu pešta s maslacem, poškropiti vinom, posuti krušnim mrvicama, kako bi upile višak masnoće, i ribanim parmezanom te gratinirati 15 minuta u pećnici. Poslužiti toplo uz svježi kruh.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija