ISPROBANI RECEPTI

SLOW FOOD, ALI DOSLOVNO: Sotirani puževi s keljom i orasima

    AUTOR:
    • Luka Benčić

  • OBJAVLJENO:
  • 15.05.2019. u 16:31

Matulji, 270419.
Helicikultura, obiteljski obrt koji se bavi uzgojem, otkupom i preradom puzeva.
Na fotografiji: Sotirani puevi s keljom i orasima.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanešić / HANZA MEDIA

Sezona puževa: vinogradarski ili šumski, uzgojeni ili divlji, upravo se bude iz sna. Naučite kako ih očistiti, pripremiti i skuhati na najbolji način

2-3 režnja češnjaka
1 glavica luka
1 mrkva
1 stapka celera
12 oraha
24 kuhana očišćena puža
2 dl bijelog suhog vina
kelj
maslac
maslinovo
ulje s čilijem
sol, papar

Matulji, 270419.
Helicikultura, obiteljski obrt koji se bavi uzgojem, otkupom i preradom puzeva.
Na fotografiji: Sotirani puevi s keljom i orasima.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanešić / HANZA MEDIA
 

U tavi na maslinovom ulju, aromatiziranom čilijem, propirjati sitno rezani luk, ribanu mrkvu i tanko narezanu stapku celera, a kad luk postane staklast, dodati kosani češnjak, jezgre oraha, vanjske listove kelja izrezane na rezance i puževe te podliti vinom. Kad vino evaporira dodati grumen maslaca da sve poveže, posoliti i popapriti te poslužiti kao samostalno jelo ili uz heljdine rezance.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija