Složenac od batata s mozzarellom i pestom od lišća batata

Berislava Picek / Hanza Media

Za složenac:

300 g bijelog batata
300 g narančastog batata
200 g mozzarelle
2 rajčice  
malo krušnih mrvica
3 žlice maslinova ulja
sol 
papar

Za pesto od lista batata:

2 šake lista batata
35 g lješnjaka
10 g tvrdog sira, primjerice parmezana
maslinovo ulje
sol
papar

Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

Batat ogulite i narežite na ploške pa ga zapecite na tavici na malo maslinova ulja. Mozzarellu i rajčicu također narežite na ploške. U nauljenu i krušnim mrvicama posipanu posudu za pečenje slažite naizmjence batat, mozzarellu i rajčicu, posolite i popaprite, dodajte maslinovo ulje te stavite u zagrijanu pećnicu na 185 stupnjeva. Listove batata operite, osušite i narežite. Stavite u posudu, dodajte lješnjake, naribani tvrdi sir i uz dolijevanje maslinova ulja izradite sve štapnim mikserom u glatku smjesu. Na kraju posolite i popaprite. Peći na 180 stupnjeva oko pola sata. Kad se složenac ispeče, još vrućeg ga prelijte pestom.

Izdvajamo

Iz drugih medija