RECEPT DOBRE HRANE

SNJEŽNA TORTA: Torta od kokosa po receptu naše Slavice!

Zagreb, 211117.
Jela za zimska blagdanska druzenja pripremile su Mateja Domitrovic, Suncana Barusic, a prostor i stol je stilizirala Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

 

Za biskvit:

6 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
140 g mljevenih badema
150 g čokolade za kuhanje
80 g oštrog brašna
2 čajne žličice praška za pecivo
30 ml vode

Za kremu:

500 ml mlijeka
4 žlice oštrog brašna
100 g šećera
štapić vanilije
100 g kokosova brašna
150 g maslaca

Zagreb, 211117.
Jela za zimska blagdanska druzenja pripremile su Mateja Domitrovic, Suncana Barusic, a prostor i stol je stilizirala Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
 

Priprava počinje pripremom biskvita. Pećnicu zagrijati na 180 ºC. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, čokoladu otopiti na pari, bademe samljeti u brašno. Bjelanjke miksati sa šećerom, u čvrst snijeg dodati mljevene bademe, otopljenu čokoladu i vodu. Ručno umiješati brašno i prašak za pecivo. Smjesu izliti u prethodno namašćen kalup za tortu promjera 24 cm te peći 40 minuta. Kad se biskvit ohladi, prerezati ga na dva puta da se dobiju tri kore. U međuvremenu potrebno je skuhati kremu. U posudu dodati mlijeko, žumanjke, šećer, kokosovo brašno i oštro brašno te dobro izmiješati pjenjačom. Staviti kuhati te cijelo vrijeme miješati dok se ne dobije gusta smjesa. Kad se zgusne, kuhati oko 5 minuta uz neprestano miješanje. Maknuti s vatre, posudu prekriti prozirnom folijom dok se krema hladi da se ne stvori korica. U posudu za miksanje staviti maslac, dobro ga izmiješati te dodati ohlađenu kremu i sve sjediniti. Na pladanj staviti koru biskvita, premazati pekmezom od brusnica i kremom te tako sve dok se ne potroše svi sastojci. Tortu ukrasiti kokosovim brašnom ili čipsom od kokosa.

Izdvajamo

Iz drugih medija