PROVJERENA RECEPTURA

SOČNA TORTA OD MAKA: Bili smo u moslovačkom restoranu August i ondje pojeli prefinu tortu od maka. Zamolili smo ih recept jer je i vi morate probati!

Popovaca, 140916. Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Bili smo u moslovačkom restoranu August i ondje pojeli prefinu tortu od maka. Zamolili smo ih recept jer je i vi morate probati!

Trebat će vam:

250 g mljevenog maka
250 g šećera
4 rebra tamne čokolade
150 g maslaca
6 žutanjaka
snijeg od 6 bjelanjaka
malo ekstrakta vanilije
korica limuna
3 centilitra ruma

Popovaca, 140916. Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
 

Priprema:

Ova torta nema brašna, a ako imate predrasude prema maku i mislite da je 'težak', iznenadit ćete se koliko je lagana i prozračna. Maslac i 100 g šećera pjenasto umutiti. Dodati malo ekstrakta vanilije i jedan po jedan žutanjak. Istući snijeg od 6 žutanjaka sa 150 g šećera. Lagano spojiti obje smjese i dodati mak i limunovu koricu. Peći u kalupu obloženom masnim papirom na 180 stupnjeva Celzijevih oko 30 minuta. Na ohlađenu tortu staviti čokoladnu glazuru u koju ste dodali malo ruma.

Izdvajamo

Iz drugih medija