Soufflé od grčkog jogurta

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 6

Sastojci

  • 150 g grčkog jogurta
  • 3 žumanjka
  • 3 žlice brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 3 bjelanjka
  • 50 g šećera
  • prstohvat praška za pecivo

Priprema

1. korak
Ugrijte pećnicu na 180°C i premažite keramičke posudice maslacem. U zdjeli pomiješajte jogurt, žumanjke, brašno, sol i vaniliju. U drugoj zdjeli tucite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg, zatim postupno dodavajte šećer i prašak za pecivo.

2. korak
U mješavinu s jogurtom prvo dodajte 1/3 tučenih bjelanjaka i miješajte dok ne bude jednolično. Zatim vrlo pažlivo dodajte i ostatak bjelanjaka pazeći da ne splasnu. Ulijte smjesu u zdjelice, stavite zdjelice na pleh i pecite 15-ak min, dok ne porumene na rubovima. Za puni dojam, poslužite odmah jer će soufflé vrlo brzo splasnuti, ali ako i ne stignete s njim do stola prije nego što splasne, bez brige, i dalje je jednako ukusan.

Recept je pripremila Ana-Marija Bujić, autorica bloga Da mi je nešto slatko

Izdvajamo