Srdele s grahom na brujet u ovitku

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 600 g srdela
  • 200 g tijesta za štrudle
  • 200 g bijelog graha
  • 200 g umaka od brudeta
  • 2 žlice maslinova ulja

Priprema

1. korak

Glavni sastojak ovog recepta je ostatak umaka od brudeta gdje smo izvadili ostatak kostiju i dodali kuhani grah, još malo kuhali dok se ne zgusne, i grah malo zdrobili vilicom u gustu smjesu.

2. korak

Srdele očistimo od krljušti i utrobe, odstranimo glavu i središnju kost, napunimo grahom.

3. korak

Preklopimo, zamotamo u tijesto za štrudle, zavrtimo krajeve, premažemo uljem i pečemo u pećnici 10 min na 175 C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:15