PROVJERENO DOBRI RECEPTI

ŠTEDIMO NA VREMENU: Kolači iz jedne posude koje ćete obožavati!

Za pripremu ovih kolača će vam trebati jedna velika posuda, mikser i željeni kalup za pečenje. Savršeni za jutarnju kavu, popodnevni čaj ili kasnovečernje druženje. Napravite ih i javite nam dojmove!

Kolač od jogurta

Sastojci:

125 g grčkog jogurta
50 ml ulja
korica 1 limuna
korica 1 naranče
3 jaja
125 g šećera
200 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U velikoj posudi izmiksajte jogurt, ulje, koricu limuna i naranče, šećer te jaja dok smjesa ne postane prozračna i lagana. Dodajte sve suhe sastojke. Smjesu prelijte u protvan za pečenje i pecite oko 45 minuta. Kad je kolač gotov, ostavite da se hladi.

Čokoladni kolač iz šalice

Sastojci:

2 jušne žlice kakaa ili čokolade u prahu
3 jušne žlice brašna
prstohvat soli
šećera po želji (ali otprilike 3 čajne žličice)
1 čajna žličica praška za pecivo
2-3 žlice ulja (možete eksperimentirati i s zgnječenom bananom ili jabučnim sokom umijesto ulja ako želite manje kaloričnu varijantu)
3 žlice mlijeka (možete koristiti i neku drugu vrstu mlijeka..kokosovo, bademovo..)
pošten prstohvat vanilinog šećera
Nutella ili neki drugi čokoladni namaz (količina nije određena)

 

Priprema:

Pomiješajte sve suhe i mokre sastojke. Premjestite ih u šalicu, stavite u mikrovalnu na 30-40 sekundi. Povrh kolača obilno namažite Nutellom ili nekim drugim čokoladni namazom. Možete pričekati da se ohladi, ali mi smo sve smazali onako toplo uz čašu hladnog mlijeka!

Mirisni kuglof s kardamomom

Sastojci:

2 šalice maslaca sobne temperature
3 šalice brašna
1 žličica soli
¼ žličice mljevenog kardamoma
2 šalice šećera u prahu
6 velikih jaja
½ šalice punomasnog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije

home baked gugelhupf with powdered sugar on brown paper and tea towel in the background
 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250°C.  Kalup za kuglof namažite maslacem i lagano pobrašnite. Električnim mikserom izmiksajte 2 šalice maslaca dok ne postane lagan i pahuljast. Zatim smanjite brzinu miksera i dodajte šećer u prahu, sol, kardamom i brašno. Ponovno povećajte brzinu miksera i miksajte 6-8 minuta. Dodajte jaja jedno po jedno.  Dodajte punomasno vrhnje i ekstrakt vanilije. Tijesto uspite u kalup za kuglof i pecite 70-80 minuta.

Crumble od bresaka

Sastojci:

100 g šećera
1 prašak za pecivo
700 g brašna
230 g maslaca
1 jaje
1 kg breskvi

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. U posudi izmrvite hladni maslac s brašnom, praškom za pecivom, jajetom i 60 g šećera. Povežite tijesto. Breskve izrežite na manje komade. 2/3 tijesta razvaljajte i stavite u protvan za pečenje. Stavite breskve i pospite ih s 40 g šećera. Ostatak tijesta naribajte po vrhu. Stavite peći na 200 stupnjeva oko 45 minuta. Možete se poigrati i dodati i orašaste plodove!

Biskvit s kokosom

Sastojci:

2 šalice maslaca sobne temperature
3 šalice brašna
1 žličica soli
2 šalice šećera u prahu
6 velikih jaja
½ šalice punomasnog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g kokosa

Homemade coconut cake
 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250°C.  Protvan za pečenje namažite maslacem i lagano pobrašnite. Električnim mikserom izmiksajte 2 šalice maslaca dok ne postane lagan i pahuljast. Zatim smanjite brzinu miksera i dodajte šećer u prahu, sol, kokos i brašno. Ponovno povećajte brzinu miksera i miksajte 6-8 minuta. Dodajte jaja jedno po jedno. Dodajte punomasno vrhnje i ekstrakt vanilije. Tijesto uspite u protvan za pečenje i pecite 70-80 minuta.

Izdvajamo

Iz drugih medija