BRZO, JEDNOSTAVNO I SLASNO

STIGLE SU NAM SOČNE ŠLJIVE I ODMAH SMO KUPILI KILU: Naš sočan kolač od šljiva savršen uz kavu!

Zagreb, 041017. Tjedni meni Dobre hrane.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Ovo je kolač koji ćete poželjeti jesti za doručak, ručak i večeru. Toliko je sočan da vam se prsti doslovno lijepe za njega. Nas je osvojio, a vi nam javite dojmove

Ako volite malo intenzivnije okuse đumbira i šljiva nemojte štedjeti na njemu. Kolač se vrlo jednostavno priprema, a ako ga prekrijete čuvate u prijanjajućoj foliji ili plastičnoj posudici mogao bi vam ostati tako sočan i nekoliko dana. Ovaj kolač može prilično dugo stajati, tako da, jednog kad ga napravite, imat ćete doručak za par dana.

Trebat će vam:

Za nadjev:

500 g šljiva
50 g šećera
2 žličice naribanog đumbira
malo anisa
2 žlice meda
1 vanilin šećer
1 žličica cimeta

Za tijesto:

120 g glatkog brašna
50 g šećera
1 vanilin šećer
2 vrećice praška za pecivo
malo soli
250 ml mlijeka
125 g otopljenog maslaca

Zagreb, 041017. Tjedni meni Dobre hrane.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Priprema:

Šljive prepolovite i odstranite im koštice. Dodajte im šećer, vanilin šećer, naribani đumbir, anis, med i cimet. Sve dobro promiješajte i pustite da odstoji 30 minuta. Za tijesto pomiješajte brašno sa šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i soli. Dodajte mlijeko i rastopljeni maslac. Sve dobro promiješajte. U namašćeni protvan stavite tijesto pa na njega poredajte šljive. Pecite sat vremena na 180 stupnjeva.

Izdvajamo

Iz drugih medija