ISPROBANI RECEPTI

STIGLO JE VRIJEME ARTIČOKA: Zeleno ružičasti pupoljci na tri ukusna načina!

Skabrnja i Zagreb 14042016 i 30042016
ARTICOKE za Dobru hranu
Foto: Mario Kucera
Mario Kučera / EPH

Artičoke s ribom

Pupoljci artičoka koji su za prste oblizati pripremljeni su na klasičan način s bobom i graškom, a mi smo skuhali i malo drugačija jela pa sa zadovoljstvom omastili brk.

Nježne, a istovremeno i čvrste latice zeleno-ružičastih cvjetova artičoka predmet su žudnje svakog gurmana. Ovi pupoljci niču iz ogromnih, raskošnih, ali i grubih grmova, otpornih na sve uvjete. Artičoku je naime moguće gotovo bilo gdje uzgojiti jer je riječ o snažnoj, izdržljivoj biljci koja već na prvu plijeni pozornost svojim izgledom. Evo što smo s njima skuhali!

Marinirane artičoke s tabbouleh salatom

Skabrnja i Zagreb 14042016 i 30042016
ARTICOKE za Dobru hranu
Foto: Mario Kucera
Mario Kučera / EPH

Marinirane artičoke s tabbouleh salatom

 

Artičoke s bobom i graškom

Skabrnja i Zagreb 14042016 i 30042016
ARTICOKE za Dobru hranu
Foto: Mario Kucera
Mario Kučera

Artičoke s bobom i graškom

 

Punjene artičoke s ribom

Skabrnja i Zagreb 14042016 i 30042016
ARTICOKE za Dobru hranu
Foto: Mario Kucera
Mario Kučera / EPH

Artičoke s ribom

 

Izdvajamo

Iz drugih medija