Što pojesti ako je jutro i jesen?

Kava za jutro, jabuke za jesen!

Da morate izabrati voće koje bi bilo sinonim jeseni to bi vjerojatno bile jabuke. Sinonim za jutarnje buđenje? Kava. Jutro posljednjeg rujanskog dana zato zaslužuje oboje! Ako ste se probudili prije svih “smuljajte” ovaj sočan jesenski kolač i smažite ga uz kavu!

Pobrinite se da imate:

  • 200 g nasjeckanih oraha
  • 1 žličica cimeta (ili stavite više ako volite intenzivnije arome)
  • oko 300 g šećera (ako imate slatke jabuke dozu možete upola smanjiti)
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica vanilin šećera
  • 115 g omekšalog maslaca
  • 250 g brašna
  • prstohvat soli
  • 125 g kiselog vrhnja
  • 1 veća jabuka narezana na tanke ploške
  • 1 šaka čokoladnih komadića (chocolate chip)

Izvor fotografije: Foto

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C, a pleh obložite papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte zajedno, orahe cimet, 2 žlice šećera u posudi ostavite sa strane
  3. Ostatak šećra i maslac izradite u pahuljastu i kremastu smjesu. Kad ste to postigli dodajte smjesi jaja i vanilin šećer.
  4. Pomiješajte sve suhe sastojke zajedno. Brašno možete prosijati pa će vam torta biti lakša.
  5. Zatim naizmjenično dodavajta suhe sastojke i kiselo vrhnje uz konstantno miješanje, s tim da pazite da ne “premiksate” smjesu
  6. Dodajte komadiće čokolade u smjesu i promiješajte drvenom kuhačom.
  7. U pleh stavite pola smjese zatim, poslažite jabuke u krug pa izlijte ostatak smjese pa pecite nekih 40 minuta dok ne postane smećkasto-zlaćana!
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:40