OBITELJSKI RECEPT

ŠTRUDLA OD BUČE: Genijalni desert zbog kojeg smo išli u Čazmu kako bi saznali obiteljski recept!

    AUTOR:
    • Mateja Domitrović

  • OBJAVLJENO:
  • 12.11.2019. u 08:04

Cazma, 251016.
Obitelj Diktic uzgaja sve vrste buca; od hokaido, muskatne, banana buce i spageti buce.
Sav uzgoj i briga i bucama je na ekoloskim osnovama uzgoja. Svoje proizvode plasiraju po cijeloj Hrvatskoj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

U Štefanju pokraj Čazme obitelj Diktić uzgaja sve moguće vrste buča, one klasične i one malo drugačije poput špageti buča, argente ili futsu. Ove bundeve ni s čim se ne tretiraju, priroda je i njima i ovoj obitelj jedini partner pa se ovim bučama kora uopće ne treba ukloniti, jestive su izvana i iznutra

Sastojci:

Tijesto:

3/4 glatkog brašna
3 dl mlake vode
1 dl ulja
2 žličice soli

Nadjev:
1 kg naribane buče
0, 5 kg naribane jabuke
malo cimeta po želji
smeđi šećer po ukusu


Cazma, 251016.
Obitelj Diktic uzgaja sve vrste buca; od hokaido, muskatne, banana buce i spageti buce.
Sav uzgoj i briga i bucama je na ekoloskim osnovama uzgoja. Svoje proizvode plasiraju po cijeloj Hrvatskoj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Umijesiti tijesto, premazati ga uljem da se ne stvori korica i ostaviti ga da odstoji sat do dva. Razvući tijesto na stolnjaku tako da se povlači dlanovima prema rubovima. Premazati ga uljem pomiješanim s malo mlijeka. Pomiješati sastojke za nadjev, rasporediti po tijestu, zarolati pomoću stolnjaka pa razrezati štruce i složiti ih u pleh. Štrudle premazati kiselim vrhnjem i peći na 180 - 200 Celzijevih stupnjeva oko pola sata.

Izdvajamo

Iz drugih medija