Svinjetina s bundevom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 150 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg svinjetine
  • 1 kg bundeve
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 male glavice luka
  • 500 ml mesnog temeljca
  • 2 lista lovora
  • žlica meda
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Svinjetinu natrljajte solju i paprom. Nasjeckajte češnjak. Luk ogulite i narežite na polovice, a temeljac ulijte u posudu, stavite na vatru i pustite da zavrije. Stavite svinjetinu u posudu za pečenje i prelijte ključalim temeljcem.

2. korak

Dodajte i listove lovora i češnjak. Stavite u pećnicu na dva sata te povremeno podlijevajte tekućinom, kako se meso ne bi presušilo. Ogulite i očistite bundevu.

3. korak

Narežite je na kriške pa poslažite oko mesa zajedno s lukom, pola sata prije nego što će meso biti pečeno. Dodajte još malo temeljca, ako je tekućina isparila. Meso premažite medom i pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva te pecite dok svinjetina i bundeva nisu gotove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:03