Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 4 svinjska odreska
- 2 žlice ulja
- sol, papar
- šalica suhih šljiva
- šalica cidera (ili bijelog vina)
- 2 jušne žlice sojinog umaka
- žlica Worcestershire umaka
- glavica luka
Priprema
1. korak
Odreske natrljajte morskom solju i mljevenim paprom. Zagrijte ulje na tavi pa na njemu pecite odreske 2 minute sa svake strane, na naglo. Maknite s vatre, ali čuvajte ih na toplom ili barem prekrijte aluminijskom folijom.
2. korak
Maknite s vatre, ali čuvajte ih na toplom ili barem prekrijte aluminijskom folijom. U istu tavu dodadajte sitno nasjeckani luk i pustite da se zacakli.
3. korak
Tada podlijete jabučnim ciderom (ili vinom ako nemate cider pri ruci). Dodajte mu sojin umak i Worcestershire.
4. korak
Na kraju dodajte i šljive koje ste usitnili na četvrtine. Pustite da umak krčka desetak minuta i reducira se na polovicu.
5. korak
Tada mu dodajte natrag svinjske odreske i kuhajte još 6-10 minuta. Meso treba sasvim omekšati, a umak postati gust i ljepljiv.