Svinjetina sa suhim šljivama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 4 svinjska odreska
  • 2 žlice ulja
  • sol, papar
  • šalica suhih šljiva
  • šalica cidera (ili bijelog vina)
  • 2 jušne žlice sojinog umaka
  • žlica Worcestershire umaka
  • glavica luka

Priprema

1. korak

Odreske natrljajte morskom solju i mljevenim paprom. Zagrijte ulje na tavi pa na njemu pecite odreske 2 minute sa svake strane, na naglo. Maknite s vatre, ali čuvajte ih na toplom ili barem prekrijte aluminijskom folijom.

2. korak

Maknite s vatre, ali čuvajte ih na toplom ili barem prekrijte aluminijskom folijom. U istu tavu dodadajte sitno nasjeckani luk i pustite da se zacakli.

3. korak

Tada podlijete jabučnim ciderom (ili vinom ako nemate cider pri ruci). Dodajte mu sojin umak i Worcestershire.

4. korak

Na kraju dodajte i šljive koje ste usitnili na četvrtine. Pustite da umak krčka desetak minuta i reducira se na polovicu.

5. korak

Tada mu dodajte natrag svinjske odreske i kuhajte još 6-10 minuta. Meso treba sasvim omekšati, a umak postati gust i ljepljiv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:28