Svinjski kotleti u umaku od senfa

Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 svinjska kotleta
  • 1 glavica luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 500 ml vrhnja
  • 150 g dijonskog senfa
  • sol, papar
  • 3 žlice maslaca
  • 0,3 dl rakije

Priprema

1. korak
Narežite luk i češnjak vrlo sitno. U tavi rastopite žlicu maslaca pa na njemu pecite luk i češnjak dok ne postanu staklasti. Maknite iz tave zajedno sa sokom. U tavu dodajte još dvije žlice maslaca.

2. korak
Kad se rastopi i ugrije, dodajte nasoljene kotlete. Na srednje jakoj vatri pecite kotlete s obje strane, ali ne tako jako da potamne. Kad omekšaju, podlijte ih rakijom i pustite da malo ishlapi.

3. korak
Maknite meso s vatre, ali držite ga na toplom. U tavu u kojoj ste sačuvali sok od pečenja dodajte vrhnje i senf. Posolite i popaprite, pa dodajte luk i češnjak. Pustite neka lagano krčka da se okusi prožmu, barem pet minuta.

4. korak
Tada u umak vratite kotlete, na otprilike pet minuta. Servirajte uz pečene krumpire ili pire-krumpir. Po želji pospite nasjeckanim svježim peršinom.

Izdvajamo