Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 2 tikvice
- 2 grančice ružmarina
- 3-4 češnja češnjaka
- šaka oraha
- 3-4 žlice maslinova ulja
- šalica jogurta
- sol, papar
- pola šalice sira za ribanje
Priprema
1. korak
Usitnite iglice ružmarina nožem ili škarama. Orahe kratko popržite na suhoj tavi, protrljajte ih u krpi da im ogulite ljuske, pa usitnite nožem. Češnjak zdrobite u mužaru u finu pastu.
2. korak
Dodajte mu ružmarin, pa još malo gnječite. Nakon toga dodajte i orahe, pa ponovite postupak. Posolite i popaprite.
3. korak
Prebacite smjesu u staklenu teglicu pa zalijte maslinovim uljem da bude sasvim pokriveno. Skuhajte tjesteninu prema uputama na vrećici. Sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina.
4. korak
Za to vrijeme, na malo ulja popržite rezance tikvica tako da porumene i postanu laganu hruskavi. Kada je tjestenina kuhana al dente, ocijedite. Pomiješajte je sa željenom količinom pesta – bit će vam dovoljno oko polovice smjese, ali prilagodite intenzitet svom ukusu.
5. korak
Dodajte jogurt i tikvice, pa sve dobro promiješajte. Pospite sirom za ribanje i poslužite odmah.
6. korak
Savjet: Pesto od ružmarina prilično je intenzivan. Možete ga kombinirati i s drugim začinima koje volite, ili u njega dodajte malo naribanog sira.