Tart od palente, mozzarele i rajčica

Pre jednostavan ljetni tart!

Izvor naslovne fotografije: TheKitchn

Ovo je pravi ljetni ručak. Lagan, zdrav i ukusan. Iskoristili smo pomidore s place, talijansku mozzarellu i žgance. Odlična je topla, ali dobro će vam prijati i hladna za večeru i šalicu hladnog jogurta.

Pobrinite se da imate:

  • 800 ml povrtni temeljac
  • 200 g instant palente
  • malsinovo ulje
  • 3 žlice pesta od sušenih rajčica (sad ga već možete povoljno kupiti u malim pakiranjima u supermarketima)
  • 6 narezanih (zrelijih) rajčica “šljivara”, može i cherry ako ne nađete šljivare
  • 250 g mozzarele (nemarno nakidane ili krupnije narezane)
  • 1 stručak svježeg bosiljka (natrgani listići)
  • 1 žlica aceta balsamica

Izvor fotografije: Baking Obsession

Zagrijte pećnicu na 200°C. Zakuhajte temeljac do vrenja a zatim ubacite instant palentu u njega pa kontinuirano miješajte do ke postane jako gusta. Pustite da se ohladi a zatim izlijte u kalup za pite pa pecite kojih 20 minuta.

Izvadite pitu, nemojte štedjeti na rajčicama i siru pa sve zapecite još nekih 5 minuta dok se sir lijepo ne rastopi. Sve prelijte s maslinovim uljem i pospite listićima svježeg bosiljka, a možete dodati i malo majčine dušice.

Istu pitu možete nadjenuti pečenim patlidžanima ili sirom i gljivama.

Izvor fotografije: CarasCarvings

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:19