Jednostavno!

Tart sa sardinama

Najpovoljnija riba pripremljena na najbolji mogući način!

Trebat će vam:

Za tijesto:

240 g brašna
120 g hladnog maslaca
žličice soli
60 g ribanog parmezana
60 ml hladne vode

Za umak:

1 velika konzerva pelata rajčica
1 velika glavica luka
2 češnja češnjaka
origano, sol, papar
otprilike 250 g sardina

 

Priprema:

Sardine očistite od glava i utrobe, operite ih i stavite da se cijede. Od sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga u hladnjaku zamotanog u prozirnu foliju barem sat vremena. U međuvremenu nasjeckajte luk pa ga prepržite u tavici na malo maslinova ulja. Dodajte nasjeckane pelate i sav umak iz konzerve. Posolite i lagano kuhajte dok se umak ne reducira. Poparite i dodajte origana, ostavite da se ohaldi. Tijesto razvaljajte prema obliku koji ste odabrali za pečenje (može biti pravokutni ili okrugli). Tijesto stavite u oblik, premažite ga umakom od rajčica pa po njemu poslažite sardine. Pecite u pećnici na 180 °C otprilike četrdesetak minuta.

Isprobajte i mezu od lososa i bruskete od začinskog bilja.

Izdvajamo

Iz drugih medija