ISPROBANI RECEPT

TIRAMISU À LA DOBRA HRANA: Nije ga teško napraviti, ali za dobar tiramisu morate odvojiti vrijeme i nabaviti kvalitetne sastojke!

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Mi obožavamo ovaj talijanski klasik i ovog puta odlučili smo recept podijeliti s vama. Pogledajte kako nam je ispao i javite nam svoje tajne trikove pripreme.

Trebat će vam:

1 veće pakiranje piškota
500 g mascarpone sira
0,5 l vrhnja za šlag (slatko vrhnje)
3 žlice šećera u prahu
kava
rum ili brandy
malo mlijeka

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Skuhajte kavu, dodajte joj malo mlijeka i brandyja i ostavite da se ohladi. Mascarpone sir pomiješajte sa šećerom u prahu. Istucite vrhnje u šlag pa ga pomiješajte s mascarponeom. Piškote umočite jednu po jednu u kavu, samo ih uronite na sekundu jer će se u protivnom raspasti pa ih potom slažite jednu do druge u širu keramičku posudu. Na njih rasporedite pola kreme pa opet polažite po njoj namočene piškote te na kraju rasporedite ostatak kreme i posipajte je kakaom u prahu. Ohladite u hladnjaku barem koji sat prije rezanja.

Izdvajamo

Iz drugih medija