Tjestenina s brzim pestom

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 2 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • paket tagliatella
  • vezica raštike
  • 1 dl maslinova ulja
  • vezica mladog češnjaka ili srijemuša
  • pola šalice naribanog sira
  • pola šalice oraha
  • sol, papar

Priprema

1. korak
Raštiku blanširajte u puno slane vode, tek toliko da omekša, ali ostane jarko zelena, oko tri minute. Šupljom žlicom prebacite raštiku u blender.

2. korak
Dodajte maslinovo ulje, nasjeckani češnjak ili srijemuš i vodu od kuhanja, koliko treba da blenderom izmiksate raštiku u glatku kremu. Posolite i popaprite.

3. korak
U vodi u kojoj se kuhala raštika skuhajte tjesteninu prema uputama na vrećici. Neka ostane al dente. Na suhoj tavi popržite orahe da lagano potamne i puste aromu. Izrežite ih grubo nožem.

4. korak
Kuhanu tjesteninu pomiješajte s umakom od raštike, pospite naribanim sirom i sjeckanim orasima.

Izdvajamo