OBOŽAVANJE MORSKIH PLODOVA

Tjestenina s lignjama

pasta with calamari with tomato and black olives
Getty Images/iStockphoto

Danas spremamo lignje!

Trebat će vam:

1 glavica luka
3 češnja češnjaka
300 g tjestenine
sol i papar
maslinovo ulje
2 dcl bijelog vina
1 konzerva pelata
400 g liganja
svježi peršin

pasta with calamari with tomato and black olives
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Luk narežite na kockice te ga prepržite na maslinovom ulju. Dodajte mu protisnuti češnjak. Stavite kuhati vodu za tjesteninu. Lignje izrežite na kolutiće te ih dodajte luku i češnjaku. Pržite ih oko 5 minuta te ih podlijte vinom. Kuhajte dok alkohol ne ispari te dodajte usitnjene pelate. Sve posolite, popaprite te dodajte isjeckani peršin. Tjesteninu po želji skuhajte te ju dodajte lignjama. Kuhajte još koju minutu i gotovi ste!

Izdvajamo

Iz drugih medija