Tko još jede palentu za doručak?

Paa...ovoj kombinaciji teško će tko odoljeti!

Izvor: Foto

Palentu ili kukuruzne žgance obično ste navikli jesti uz riblji brodet ili gulaš, a kad je riječ o doručku samo s jogurtom ili kiselim mlijekom točka. Donosimo vam jednostavan recept kojeg će voljeti i veliki i maleni, a relativno je brzo gotov (ako izuzmemo prethodnu pripremu palenta-tortica). Nastavite čitati dalje.

Skuhajte palentu tako da je omjer 1:4 (1 mjerica palente i 4 vode) uz kontinuirano mješanje i do željene gustoće. Kad je gotova umiješajte dvije žlice maslaca (po želji), dva prstohvata šećera i jedan soli, promiješajte pa zatim rasporedite po plehu za pečenje. Zamrznite na tri sata, a zatim uzmite modlice i izrežite ih u željene oblike. Kratko prepecite sa svake strane dok ne postane zlaćana (oko 2 minute).

Kad je sve gotovo poslužite uz svježe voće, jogurt i malo meda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:48