SLATKI RECEPT

TORTA CARICA: Poznata je i kao ''torta nad tortama'', a mjesto joj je na sredini vašeg obiteljskog stola!

Zagreb, 290318.
Marticeva 6.
Slasticarna Slatka prica.
Foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / HANZA MEDIA

Kraljica kojoj je mjesto na sredini vašeg stola...

Za 4 kore:

260 g bjelanjaka
100 g šećera
100 g prženih mljevenih lješnjaka
150 g brašna

Bijelanjke izmiksati sa šećerom dok ne dobijete čvrsti snijeg, Lopaticom umiješati mljevene lješnjake i brašno. Smjesu podijelite na četiri jednaka dijela. Svaki dio rasporediti po protvanu koji ste obložili papirom za pečenje. Svaka kora neka bude debljine oko pola centimetra, shodno tome odaberite kalup. Kore pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Pustite ih da se ohlade.

Zagreb, 290318.
Marticeva 6.
Slasticarna Slatka prica.
Foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / HANZA MEDIA

Čokoladna krema:

5 žumanjaka
5 žlica šećera
150 g čokolade
50 g maslaca
300 g slatkog vrhnja

U veliku zdjelu stavite kuhati vodu. Na nju stavite manju zdjelu u kojoj ćete kuhati žumanjke. Pazite da ta manja zdjela ne dodiruje vodu. Vatra neka bude lagana. Žumanjke skuhajte na pari sa šećerom. Konstantno miješajte. Čokoladu otopite u mikrovalnoj. Maknite žumanjke s vatre i dodajte čokoladu. Stavite u hladnjak da se u potpunosti ohladi. Kad je smjesa hladnja u nju mikserom umiješajte maslac. Slatko vrhnje istucite u šlag i dodajte kremi.

Krokant (za 1 tortu):

120 g šećera otopite na laganoj vatri. U šećer umiješajte 120 g grubo nasjeckanih lješnjaka. Prebacite na silikon ili papir za pečenje i pustite da se ohladi. Kad je u potpunosti hladno, sameljite i dodajte u 500 ml izrađenog šlaga.

Filati: - kora - čokoladna krema - šlag s krokantom - kora - čokoladna krema - šlag s krokantom - kora - čokoladna krema - šlag s krokantom lješnjacima - kora - čokoladna krema. Na kraju cijelu tortu posipati mljevenim lješnjacima.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija