OMILJENO PROLJETNO VOĆE!

Torta od jagoda

Zagreb, 250417. Slasticarka Marija Gudelj sa vocnim kolacima.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Posebna torta!

Za biskvit:

obruč promjera 20 cm
200 g jaja
125 g šećera
125 g brašna

 

Jaja i šećer na laganoj vatri ili pari zagrijati do 40 stupnjeva, zatim ih dobro izmiksati. U tu smjesu dodati prosijano brašno i izmiješati lagano rukom. Peći u namašćenom kalupu 20 minuta na 190 stupnjeva. Pečeno i ohlađeno tijesto prerezati na pola.

Zagreb, 250417. Slasticarka Marija Gudelj sa vocnim kolacima.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
 

Mousseline krema od vanilije

Slastičarska krema:

500 g mlijeka
štapić vanilije
100 g šećera
120 g žumanjaka
50 g gustina
50 g maslaca
100 g maslaca

 

Prokuhajte mlijeko sa štapićem vanilije prerezanim na pola i sastruganim sjemenkama. Promiješajte šećer, žumanjke, gustin te prelijte preko toga prokuhano mlijeko, promiješajte, vratite na vatru da sve ponovno prokuha i miješajte oko 30 sekundi bez prestanka. Skinite s vatre i dodajte 50 g maslaca. Ostavite hladiti prekriveno u kontaktu s prozirnom folijom. Miksajte slastičarsku kremu, zatim dodajte 100 g omekšalog maslaca i miksajte na maksimalnoj brzini kako biste dobili laganu i prozračnu mousseline kremu. Rasporediti prerezane jagode uz rub obruča. Uz jagode i obruč nanijeti mousseline kremu. Na dno staviti polovicu biskvita namočenu sirupom, nanijeti kremu, jagode narezane na komadiće te završiti s drugom polovicom biskvita. Na vrh nanijeti i rasporediti ostatak kreme. Kad se torta ohladi, staviti na nju razvaljani marcipan i ukrasiti.

Izdvajamo

Iz drugih medija