RECEPT S NAŠEG PIKNIKA

TORTA OD SIRA: Desert koji je bio glavna zvijezda našeg druženja!

 Berislava Picek
Za kraj druženja trebalo nam je nešto hladno i kremasto; torta s kremom od sira i bobičastog voća a la Slavica bila je apsolutni favorit!

Za biskvit:

2 jaja
50 g šećera
1 vanilin šećer
100 ml mlijeka
50 ml ulja
100 g glatkog brašna
pola praška za pecivo
korica jednog limuna

Zagrijati pećnicu na 180°C, sastojke izmiksati, uliti u kalup za tortu i peći 20 minuta. Pečeni biskvit ostaviti u kalupu i pustiti da se ohladi.

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Za kremu:

500 g svježeg krem sira
5 čašica čvrstog jogurta
4 vanilin šećera
500 ml slatkog vrhnja
250 g šećera
20 g želatine (dvije vrećice)
250 g malina
250 g ribizla

U veću posudu za miksanje stavite sir i lagano ga izmiješajte, zatim dodajte jogurt, šećer, vanillin šećer i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite posudu sa strane. U drugu posudu stavite slatko vrhnje i miksajte dok se ne dobije čvrsti šlag te lagano dodajte prethodno otopljenu želatinu i miješajte još minutu. Vratite se na prvu smjesu u koju treba postupno dodavati smjesu šlaga i želatine te laganim miješanjem sjedinite te dvije smjese. Na ohlađeni biskvit istodobno ulijte kremu i voće (maline i ribizl) koje ravnomjerno rasporedite po cijeloj kremi. Bitno je voće dodavati postupno da bude zastupljeno u cijeloj kremi. Tortu odmah stavite u hladnjak i ostavite ondje minimalno četiri sata prije posluživanja. Kad se desert ohladi, ukrasiti malinama i ribizlom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:13