ŠAKA MJENDULA, SVEŽANJ LAVANDE...

TRADICIONALNE DALMATINSKE SLASTICE: Od slavne rožate do ušećerenih mjendula!

Dubrovnik, 200612.
Blogerica Ana Marija Bujic sa gastro bloga Da mi je nesto slatko pripremila je stare dubrovacke slastice na nov nacin.
Od poznate rozate, prhkih keksa, kolaca od kakaa i crnog vina pa sve do slatkog kruha sa maslinovim uljem i usecerenim przenim bademima.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
CROPIX

Rozata ili rožata, mjenduli ili bademi, nije bitno kako ove slastice zovete, bitno je da vam svaki put ispadnu savršeno. A s ovim receptima će vam to i uspjeti!

Fina i aromatična rozata, drugačiji kolač s maslinovim uljem savršen za sunčanije dane uz kuglicu sladoleda, pomiješani cukar i mjenduli... I još ukusnih dalmatinskih slatkih specijaliteta koje ćete željeti jesti cijelu godinu!

Rozata

Dubrovnik, 200612.
Blogerica Ana Marija Bujic sa gastro bloga Da mi je nesto slatko pripremila je stare dubrovacke slastice na nov nacin.
Od poznate rozate, prhkih keksa, kolaca od kakaa i crnog vina pa sve do slatkog kruha sa maslinovim uljem i usecerenim przenim bademima.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Kolač od maslinova ulja, limuna i ružmarina

Dubrovnik, 200612.
Blogerica Ana Marija Bujic sa gastro bloga Da mi je nesto slatko pripremila je stare dubrovacke slastice na nov nacin.
Od poznate rozate, prhkih keksa, kolaca od kakaa i crnog vina pa sve do slatkog kruha sa maslinovim uljem i usecerenim przenim bademima.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Ušećereni bademi

Dubrovnik, 200612.
Blogerica Ana Marija Bujic sa gastro bloga Da mi je nesto slatko pripremila je stare dubrovacke slastice na nov nacin.
Od poznate rozate, prhkih keksa, kolaca od kakaa i crnog vina pa sve do slatkog kruha sa maslinovim uljem i usecerenim przenim bademima.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Kolač od čokolade i crnog vina

Dubrovnik, 200612.
Blogerica Ana Marija Bujic sa gastro bloga Da mi je nesto slatko pripremila je stare dubrovacke slastice na nov nacin.
Od poznate rozate, prhkih keksa, kolaca od kakaa i crnog vina pa sve do slatkog kruha sa maslinovim uljem i usecerenim przenim bademima.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Keksi s lavandom

Dubrovnik, 200612.
Blogerica Ana Marija Bujic sa gastro bloga Da mi je nesto slatko pripremila je stare dubrovacke slastice na nov nacin.
Od poznate rozate, prhkih keksa, kolaca od kakaa i crnog vina pa sve do slatkog kruha sa maslinovim uljem i usecerenim przenim bademima.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Izdvajamo

Iz drugih medija