RADIMO FILEKE!

Trippa alla triestina

Marko Miščević

Za sve koji vole tripice!

Trebat će vam:

1 kg svježih telećih fi leka (može i pola telećih pola janjećih)
60 ml alkoholnog octa
300g pelata od rajčice - narezati na sitne kockice
300 g pancete
2 glavice luka
2 mrkve
2 stabljike celera
3 češnja češnjaka
lovorov list
70 g grana padano sira – naribati
peršinov list
2 dl bijelog vina
300g kukuruzne krupice

 

Marko Miščević
 

Fileke staviti u vodu s octom i ostaviti 20 minuta te isprati pod hladnom vodom i narezati na trakice. Zatim ih staviti u vodu i kuhati dok ne omekšaju. Vodu baciti. Možete kupiti već skuhane i narezane fileke. Na maslinovom ulju popržimo pancetu, dodamo mrkvu, luk i celer, lovrovov list. Ubacimo fileke, pelate i češnjak te kratko prodinstamo. Podlijemo bijelim vinom, začinimo prema vlastitim željama. Pri kraju ubacimo sitno kosani peršin, uzevši u obzir da se peršin koristi kao začin i mirodija a ne samo kao dekoracija. U drugoj posudi skuhamo palentu. Serviramo na čvrstoj palenti i po vrhu naribamo grana padano sir.

Izdvajamo

Iz drugih medija