NA SUNČANOJ KORČULI

U LOVU NA KORČULI: Paprike punjene prepelicama

SPECIAL DOBRA HRANA Korcula, 220817.
Lov na divljac na otoku Korculi.
Na fotografiji: paprike punjene prepelicama.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / Hanza Media

Posebno iskustvo!

Očišćene prepelice dobro se zasole (malo previše) kako bi usput začinile i paprike te popapre i premažu maslinovim uljem. U svaku očišćenu papriku stavimo prepelicu. U dublji lim za pečenje poslažemo paprike te dodamo rajčicu, jedan luk razrezan na četvrtine, par neočišćenih režnjeva češnjaka, krumpir i podlijemo maslinovim uljem (može se dodati i malo peperončina). Malo posolimo i popaprimo te stavimo peći u pećnicu na 180 stupnjeva oko sat vremena. Na pola pečenja podlijemo bijelim vinom i s vremena na vrijeme okrenemo paprike. Kada paprike omekšaju, sve se malo zapeče na višoj temperaturi. Što su prepelice "masnije", to će jelo biti izdašnije.

Izdvajamo

Iz drugih medija