PRAVA GOZBA

U POTRAZI ZA ZAGORSKIM PURANOM: Punjena pureća prsa s umakom od kestena

Punjena pureća prsa u umaku od kestena.
 Berislava Picek / Hanza Media
Pravi jesenski recept!

Trebat će vam:

800 g purećih prsa
300 g vrganja
100 g luka
200 g očišćenih kestena
100 ml reduciranog umaka od pečenja u koji se stavi malo maslaca
100 ml slatkog vrhnja
600 g buče
2 jaja
sol, papar

Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
Punjena pureća prsa u umaku od kestena.

Nadjev od vrganja - vrganje narezati na ploške, prepržiti na luku, začiniti i miksati štapnim mikserom. Pureći odrezak istučemo, posolimo, premažemo nadjevom od vrganja, zarolamo u prozirnu foliju i kuhamo u povrtnom temeljcu oko 30 minuta. Umak - kuhane kestene protisnemo, sotiramo ih na maslacu, dodamo umak demi-glace i slatko vrhnje te začinimo po potrebi. Nabujak od buče - pečenu buču protisnuti, dodati dva jaja i malo slatkog vrhnja, izmiješati i napuniti u kalupe. Peći u pećnici 8, 10 minuta na 160 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:26