ZA RUČAK

U TANJURU: Grah s ječmom i buncekom za povratak u djetinjstvo!

Grah s ječmom
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Omiljeni klasik!

0,5 - 1 kg graha
2 glavice luka
1 korijen peršina
2 - 3 mrkve
manji komad celera
peršinov list
1 šalica ječma
1 šalica pasirane rajčice
lovorov list
sol
papar
1 buncek
komad špeka
kožice od špeka

 

Grah s ječmom
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Grah namočite preko noći ili iz zamrzivača izvadite mladi jer će prije biti gotov. Buncek, komad špeka i kože stavite kuhati u zaseban lonac. U drugu posudu stavite kuhati ječam. U većem loncu na masnoći dinstajte luk, pa mu dodajte korjenasto povrće i dinstajte uz podlijevanje dok ne omekša. Dodajte potom grah, lovorov list i ulijte vode po želji. Tijekom kuhanja možete dodavati tekućinu u kojoj se kuhao buncek. Pred kraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu, ocijeđen i ispran ječam, nasjeckan peršinov list i kuhane kožice te narezani špek. Začinite solju i paprom te poslužite s narezanim buncekom.

 

Izdvajamo

Iz drugih medija