Takva su jela dobar saveznik vremena, njihova priprema se uvijek odvija brzo, a pećnica sama odrađuje najveći dio posla. Najvažnije ju je prije pečenja dobro zagrijati, nekoliko minuta, na najvišoj temperaturi koju poslije regulirate prema tome kako zahtijeva recept. Također, ako pečete veće komade mesa, uvijek ih je dobro pokriti aluminijskom folijom ili poklopcem posude u kojoj pečete kako bi sokovi počeli kolati pa poslije meso otkriti kako bi se korica zapekla. Takva su jela zahvalna jer mogu nahraniti veći broj gladnih usta, često ne morate slijepo pratiti recept nego ih možete kreirati po svom guštu, a ostaci, ako ih bude, uvijek mogu poslužiti kao dobra večera.
DOBRE IDEJE
(IMA NEŠTO POSEBNO U NJIMA) UKUSNA JELA IZ PEĆNICE: Zlatna korica i zapečeni rubovi koji zovu da ih pojedete ravno iz protvana!
Ima nešto posebno u jelima iz pećnice. Sline nam cure od same pomisli na zlatnu koricu i hrskave zapečene rubove koji kao da nas zovu da sve pojedemo - ravno iz protvana.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?