ISPROBANI RECEPTI

UKUSNE SMOKVE: Tart sa smokvama i kremom od limuna

Marko Miščević

Dobrodošle u slatkim i slanim jelima

TIJESTO

250 g glatkog brašna
125 g maslaca
pola žličice soli
1 žličica vanilin šećera
2 jaja
100 g šećera

 

Suhe sastojke staviti u zdjelu, dodati jaja i maslac narezan na trakice. Mijesiti rukama, ne predugo da tijesto ne postane žilavo. Nije ga potrebno stavljati u hladnjak, možete ga odmah staviti u kalup za tart. Malo ga izbockajte vilicom i stavite peći na 170ºC dvadeset minuta.

Marko Miščević
 

KREMA OD LIMUNA

150 ml svježe iscijeđenog soka od limuna
120 g smeđeg šećera
120 g maslaca
2 jaja

 

Sastojke staviti u posudu te staviti na laganu vatru, miješati dok ne dobijete gustu smjesu oko 10 minuta. Toplu kremu možete odmah izliti na pečeno tijesto. Kad se krema ohladi, složite na četvrtine narezane smokve. Potrebno vam je za manji kalup oko 500 g svježih smokava.

Izdvajamo

Iz drugih medija