ISPROBANI RECEPTI

UKUSNE SMOKVE: Tiramisu sa smokvama

Marko Miščević

Dobrodošle u slatkim i slanim jelima

150 g piškota
250 g mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
40 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
žlica ekstrakta od vanilije
velika šalica crne kave
100 ml ruma
300 g svježih smokava

 

 

Najprije skuhajte crnu kavu i pustite da se ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte sa šećerom u prahu. U drugoj posudi mascarpone sir sjedinite s vanilin šećerom i ekstraktom od vanilije te sljubite sa slatkim vrhnjem da dobijete glatku kremu. U ohlađenu crnu kavu dodajte rum i namočite piškote. Ako slažete u čaše, prije močenja ih usitnite nožem da su vam pravilni komadi. Namočene piškote stavite u čašu, zatim sloj kreme, pa na četvrtine narezane smokve te sloj kreme. I tako ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Izdvajamo

Iz drugih medija