MEDVJEĐI LUK

Varivo od divljeg luka

Medvjedji luk
27012017
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Medvjeđi luk nježnih je listova intenzivnog mirisa i bogatog okusa, a diči ga ljekovitost jača od one koja se veže uz češnjak.

Trebat će vam:

2 vezice medvjeđeg luka
3 krumpira
2 mrkve
1 luk
sol, papar 
malo muškatnog oraščića i đumbira u prahu

 

Medvjedji luk
27012017
Foto Mario Kucera
Mario Kučera
 

Na masnoći zažutite nasjeckani luk, podlijte s malo vode, a kada se zastakli dodajte narezanu mrkvu. Ulijte još malo vode, a kada je mrkva na pola kuhana, dodajte na manje kockice narezan krumpir te pred kraj na trakice narezan medvjeđi luk. On će biti kuhan za pet minuta. Posolite i popaprite, dodajte muškatni oraščić i đumbir po želji. Prije posluživanja pokapajte gusto varivo s maslinovim uljem.

Izdvajamo

Iz drugih medija